Menu Sluiten

Graaflaadmachines


Graaflaadmachines

Informatie over graaflaadmachines.Werking van een graaflaadmachine.

Een graaflaadmachine, in lekentaal ook wel laadbak, dieplepel of graafmachine genoemd, is een voertuig voor zwaar materieel dat bestaat uit een trekkerachtige eenheid met aan de voorzijde een laadschop en aan de achterzijde een dieplepel.

Door zijn relatief kleine afmetingen en veelzijdigheid zijn graaflaadmachines zeer gangbaar in de stedelijke techniek en bij kleine bouwprojecten zoals het bouwen van een klein huis, het repareren van stadswegen, enz.

Dit type machine is vergelijkbaar met en afgeleid van wat nu bekend staat als een TLB of Tractor Loader Backhoe, dit wil zeggen een landbouwtractor met een voorlader en een dieplepel achteraan.

Dieplepels zijn zeer gangbaar en kunnen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende taken in de bouw zoals kleine sloopwerkzaamheden, licht transport van bouwmaterialen, aandrijving van bouwmachines, graven van gaten of uitgravingen, landschapsarchitectuur, opbreken van asfalt en bestraten van wegen.

Vaak kan de graafbak ook worden vervangen door aangedreven aanbouwdelen zoals een breker, grijper, grondboor of stronkenfrees. Verbeterde articulatie van aanbouwdelen kan worden bereikt met intermediaire aanbouwdelen zoals de tiltrotator.

Veel graaflaadcombinaties zijn voorzien van snelkoppelingsmontagesystemen en aanvullende hydraulische circuits voor vereenvoudigde montage van aanbouwdelen, waardoor het gebruik van de machine op het werkterrein toeneemt.

Sommige laadbakken hebben een intrekbare bodem waardoor de lading sneller en beter kan worden geleegd. Laadbakken met intrekbare bodem worden ook vaak gebruikt voor nivellering en schrapen. De voorkant kan afneembaar of vast gemonteerd zijn.

Een bekend merk en prima leverancier van graaflandmachines is Komatsu.

Omdat graven op banden de machine intrinsiek doet schommelen, en het slingerende gewicht van de graaflaadmachine het voertuig kan doen kantelen, gebruiken de meeste graaflaadmachines hydraulische stempels of stabilisatoren aan de achterkant bij het graven en laten ze de laderbak zakken voor extra stabiliteit.

Dit betekent dat de bak omhoog moet en de stempels moeten worden ingetrokken wanneer het voertuig van positie moet veranderen.

Daarom bieden veel bedrijven minigraafmachines op rupsbanden aan, die de laderfunctie en de mogelijkheid om van de ene naar de andere plaats te rijden opofferen voor een grotere graafefficientie.

Door hun relatief kleine frame en nauwkeurige besturing zijn graaflaadmachines zeer nuttig en gangbaar bij bouwprojecten en reparatieprojecten in stedelijke gebieden die te klein zijn voor groter materieel.

Door hun veelzijdigheid en compacte afmetingen zijn zij een van de populairste voertuigen voor stadsbouw. Voor grotere projecten wordt meestal een graafmachine op rupsbanden gebruikt. Info over graaflaadmachines

Notie over Graaflaadmachines

Een graaflaadmachine, of kortweg loader backhoe, is een voertuig voor zwaar materieel met een bak en een graafmachine op zijn rug. Deze machine wordt gebruikt om grote materialen en ander bouwmateriaal op te tillen en te verplaatsen.

De naam dieplepellader is afgeleid van het feit dat hij bestaat uit een bak aan de voorkant van het voertuig en een dieplepel aan de achterkant.

De machine heeft een krachtige motor en brede, robuuste banden, waardoor hij op ruw terrein kan werken. Een cabine met kap omringt de bestuurder voor extra bescherming. De voor- en achteraanbouwdelen zijn aan de trekker bevestigd. Hierdoor kan de bestuurder zien waar hij of zij werkt en de apparatuur bedienen.Er zijn veel modellen en opties beschikbaar voor graaflaadcombinaties met verschillende vermogens.

De graaflaadmachine is een veelzijdige machine die veel wordt gebruikt in de bouw en de landschapsarchitectuur. Aangedreven hulpstukken kunnen de bak vervangen, zoals een grijper, grondboor en stronkenfrees. Verschillende modellen zijn uitgerust met snelkoppelingssystemen en extra hydraulische circuits om het verwisselen van aanbouwdelen te vergemakkelijken. Sommige modellen hebben ook een intrekbare bak voor gemakkelijke toegang en laden.

De meest voorkomende toepassing van graaflaadcombinaties is het graven van sleuven. Beide machines werken samen om sleuven te graven. In veel gevallen kunnen ze worden gebruikt om een grote hoeveelheid grond te verwijderen.

Ze zijn vooral nuttig bij het werken in gebieden waar veel obstakels te navigeren zijn. Op deze manier is de graaflaadmachine een waardevolle aanwinst voor elk bouwbedrijf.

Aanbouwdelen voor graaflaadmachines zijn even gevarieerd als de taken die ze uitvoeren. Enkele van de meest voorkomende aanbouwdelen zijn voor het verplaatsen van hooi, het graven van paalgaten, het opruimen van puin, het aanbrengen van zeilen op keermuren, en nog veel meer. Naast het graven van paalgaten kunnen graaflaadmachines ook grote pallets verplaatsen.

Een graaflaadmachine bestaat uit vier grote onderdelen.

Elk daarvan heeft een unieke functie. Naast het graven en vervoeren van materiaal kan een graaflaadmachine met behulp van hydraulische leidingen grond snijden, verplaatsen en heffen. Een hydraulische graaflaadmachine is een uitstekende keuze voor elk bouwproject.

Meer info over graaflaadmachines nu op komatsu.vanlootechnics.be.

Tags

Aanbeveling Graaflaadmachines Komatsu | Aanbod Graaflaadmachines Komatsu | Advies Graaflaadmachines Komatsu | Bedrijven Graaflaadmachines Komatsu | Bouw Graaflaadmachines | Diensten Graaflaadmachines Ko |