Menu Sluiten

Hydraulische Graafmachines


Hydraulische graafmachines

Informatie over hydraulische graafmachines.

Werking van een hydraulische graafmachine.

Een voertuig dat speciaal is uitgerust om te kunnen graven noemen we een graafmachine.

Graafmachines gebruikt men veel op bouwterreinen en bouwwerven om aarde te graven.

Sommige graafmachines kunnen niet alleen greppels en kuilen maken, maar ook terrein effenen en ze maken het laden van een vrachtauto mogelijk. De armen en scheppen of lepels werken meestal hydraulisch.

De hefarmen bewegen door onder grote druk hydraulische vloeistof in een cilinder te pompen.

Hydrauliek is een aandrijftechniek die gebruik maakt van vloeistof onder hoge druk. Hydraulische systemen worden het meeste toegepast in mobiele systemen als graafmachines, bulldozers en vorkheftrucks. Hier wordt hoge kwaliteit gebruikt.

Soms zijn graafmachines uitgerust met poten voor de stabiliteit. Er bestaan graafmachines die kunnen uitgerust zijn met zowel luchtbanden als rupsbanden.

De allergrootste graafmachines zijn graafwielbaggers die heel hoog zijn en gebruikt worden in de dagbouw.

Met een hydraulisch systeem verplaats je met een door de motor van de machine aangedreven pomp vloeistof door hydrauliekleidingen. De vloeistof die hiervoor wordt gebruikt is hydrauliekolie. De reden dat hier voor vloeistof wordt gekozen en niet voor lucht, is omdat je vloeistof niet kunt samenpersen.

Wat is een hydraulische graafmachine.

Een hydraulische graafmachine is een krachtige machine die een aantal functies kan uitvoeren. Zijn hydraulische systemen zijn verantwoordelijk voor het heffen en laten zakken van zware voorwerpen, en ze functioneren binnen de grenzen van de algemene prestatieparameters van de graafmachine.

Een van die parameters is het kantelpunt van de lading, dat is het punt waarop de lading een bepaalde straal bereikt.

Hydraulische graafmachines worden vaak gezien op bouwterreinen. Deze machines hebben een bak die omhoog en omlaag kan en zijn ontworpen om het afval van een uitgraving te verwijderen.

Een typische hydraulische graafmachine heeft een bak en een giek die aan een lepelarm is bevestigd. De lepelarm heeft aan het uiteinde een zuigerstang die uitrekt en intrekt om het tweede deel van de giek omhoog en omlaag te brengen.

Een hydraulische graafmachine kan verschillende uitrustingsstukken hebben.

De bakken zijn er in verschillende maten. Sommige zijn ontworpen voor harde materialen, terwijl andere meer geschikt zijn voor zachte materialen. Aanbouwdelen kunnen met behulp van snelkoppelingen op de arm of giek worden gemonteerd. Dit maakt het voor de machinist gemakkelijker om ze te gebruiken.

Een hydraulische graafmachine is een krachtig stuk machine dat werkt door hydraulische vloeistof in een cilinder te pompen. Vergeleken met een mechanische graafmachine kunnen hydraulische graafmachines veel taken veilig uitvoeren. Deze machines zijn vaak uitgerust met joysticks om ze te bedienen en voor een veilige bediening te zorgen.

Een ander voordeel van een hydraulische graafmachine is dat hij gemakkelijk te vervoeren is en gemakkelijk kan worden uitgerust met verschillende hulpstukken. Hij kan bijvoorbeeld worden uitgerust met een hamer om te slopen of een blad om te schrapen.

Hij kan ook worden uitgerust met een grijper om zware voorwerpen op te pakken. Dit maakt hydraulische graafmachines tot een zeer veelzijdig stuk machine.

Een bekend merk en betrouwbare leverancier van hydraulische graafmachines is Komatsu.

Info over hydraulische graafmachines

Interesse in Hydraulische graafmachines

Bijkomende informatie over hydraulische graafmachines.

De hydraulische graafmachine is voorzien van een snelkoppeling die de montage van uitrustingsstukken vergemakkelijkt.

Hij wordt vaak gebruikt in combinatie met laders en bulldozers. De meeste graafmachines zijn ook uitgerust met een opvulblad, een horizontaal bulldozer-achtig blad dat op de onderwagen is gemonteerd. Dit blad duwt het verwijderde materiaal terug in het gat.

De keuze van een graafmachine met voldoende hefvermogen en bedrijfsgewicht is een belangrijke overweging. De machine moet de hoogste verwachte belasting aankunnen zonder brandstof te verspillen of de hydrauliek te belasten.

De machine moet ook stabiel zijn tijdens het heffen, en de grootte moet passen bij de toepassing. Met het oog op de veiligheid mogen alleen getrainde bestuurders deze taak uitvoeren.

Hydraulische graafmachines worden bestuurd met hydraulische pompen en mechanische aandrijvingen. In de meeste gevallen leveren twee hoofdpompen de olie onder hoge druk, terwijl drie kleinere de spoelkleppen onder lagere druk aansturen.

Een tandwielpomp wordt ook gebruikt om de spoelkleppen aan te sturen. De configuratie van de pompen kan per fabrikant verschillen.

Meer info over hydraulische graafmachines nu op komatsu.vanlootechnics.be.

Tags

Aanbeveling Hydraulische Graafmachine | Advies Hydraulische Graafmachine | Bedrijven Hydraulische Graafmachine | Best Sellers Hydraulische Graafmachine | Blog Over Hydraulische Graafmachine | Diensten H |