Menu Sluiten

Motorgraders


Motorgraders

Informatie over motorgraders als onderdeel van bouwmachines.

Wat is een motorgrader.

Grondwerk door middel van graders.

Een motorgrader, ook wegschaaf genoemd, is een grote gemotoriseerde machine die wordt ingezet voor het egaliseren van een oppervlak zoals de onderlagen van wegen, fietspaden of bouwterreinen.

De meeste graders hebben drie assen waarvan twee achter en 1 voor. Soms komt het voor dat een grader maar twee assen heeft. Boven de achterste as of assen bevindt zich de motor en de cabine, en tussen de voorste en de achterste as of assen is een zwaar blad gemonteerd.

 Dit blad kan door middel van hydraulische cilinders verticaal bewegen zodat men de werkhoogte van het blad kan aanpassen. Motorgraders kunnen een verschillend vermogen hebben afhankelijk van waarvoor de bouwmachine juist gebruikt zal worden.

Graders worden gebruikt om een oppervlakte te egaliseren. In de Verenigde Staten worden ze ook als sneeuwschuivers ingezet.

Na het egaliseren en verdichten door scrapers, bulldozers, shovels en andere bouwmachines voeren motorgraders alleen het fijne werk uit, dus de laatste bultjes, hoopjes en zakjes worden met de grader rechtgetrokken

Met een grader wordt niet een enorme hoeveelheid kubieke meters aan grond verzet. Door een kleine laag vooruit te duwen vult de grader de gaatjes op en neemt hij de bergjes mee.

Motorgraders van Komatsu worden aanzien als zeer betrouwbaar en sterke bouwmachines.

Er bestaan diverse hulpstukken om te bevestigen aan motorgraders.

Info over motorgraders

Kennis over Motorgraders

Een Motorgrader is een soort mechanische uitrusting die gebruik maakt van schraapmessen die tussen de vooras en achteras worden geinstalleerd en die flexibel kunnen heffen, draaien en uitschuiven.

 Motorgraders worden vanwege hun speciale functies veel gebruikt in de bouw en landbouw.  Ze worden vaak gebruikt voor het voltooien van grote nivellering, wegenbouw, verbetering van landbouwgrond, afschrapen van hellingen, bulldozeren, sneeuwruimen en andere taken.

Meer info over motorgraders nu op komatsu.vanlootechnics.be.

Tags

Komatsu Motorgraders | Motorgraders |